Godri Orban-fagot

GÖDRI ORBÀN

Prim-fagotist în Orchestra Filarmonicii George Enescu, prof.univ.dr. catedra de fagot, UNMB

Gödri Orbán este absolvent al Academiei de Muzică „Ciprian Porumbescu” București, specialitatea fagot, la clasa Profesor Gh. Cuciureanu, avându-i ca îndrumători la muzică de cameră și orchestră pe profesorii Francisc Lászlo, Radu Chișu și Aurel Niculescu.

Gödri Orbán a absolvit cursuri de măiestrie în Italia cu renumitul profesor Romano Santi.

Deținător al mai multor premii de interpretare și distincții naționale, este un participant activ la viața muzicală românească.

Gödri Orbán a susținut concerte ca solist cu mai multe orchestre din țară (Bacău, Constanța, Sibiu, Iași, București), precum și din străinatate (Franța, Italia, Japonia, SUA). A realizat înregistrări radio și CD, fiind component al unor formații camerale de renume.

În prezent Gödri Orbán este solo-fagotist, șef de partidă al Filarmonicii „George Enescu” din București.

În anul 2004 i-a fost conferită medalia “Meritul Cultural”, clasa a II-a, de către Președintele României.

Din anul 2010 este profesor asociat al catedrei de fagot în cadrul Universității Naționale de Muzică – București, iar începând cu anul 2018 este numit profesor cu normă întreagă în cadrul aceleiași instituții.

Proiectul educațional-cultural MUSICA KRONSTADT www.academyofmusic.eu are onoarea de a-l avea profesor de fagot și muzică de cameră în cadrul edițiilor 2016, 2017, 2018, respectiv 2019.