George Hariton

Prim-fagosit, Orchestra Simfonică a Filarmonicii “Moldova”, Iași

George Hariton a urmat cursurile Școlii de Muzică „Octav Băncilă” și a Colegiului de Muzică „George Enescu”. În perioada de studiu a obținut 10 premii la Concursurile, Olimpiadele și festivalurile studențești naționale. După absolvirea studiilor a fost membrul orchestrelor simfonice din Sibiu, Ploiești și al Orchestrei Simfonice Europa. În 1991 a fondat Trio „ARSIS”, desfășurând o activitate bogată în domeniul muzicii de cameră,  peste 250 de concerte, participări la emisiuni radiofonice și de televiziune. Din 1999 este membrul cvartetului „Fagotissimo” cu care a desfășurat numeroase turnee în Italia, Franța, Germania, Bulgaria, Macedonia, Ungaria, Ucraina, Republica Moldova și Grecia. A colaborat cu diverse  grupuri camerale, cum ar fi Cvartetul „Voces”, cu care a concertat atât în ​​țară cât și în străinătate (Koblenz – Germania – Festivalul Internațional de Muzică de Cameră în 2004).

În calitate de solist a concertat în România și în străinătate sub baghetele unor unor dirijori precum: Paul Nadler – SUA, Misa Katz – Franța, Michele Santorsola – Italia, Gh. Costin, etc.

Din anul 1996 este membru al Asociației Internaționale de Fagot „Fou de Fasoon”. Cu această ocazie este invitat să ia parte în cadrul unor recitaluri, concerte, conferințe și masterclass-uri  în orașele Angouleme, Bordeaux, La Rochel – Franta.

În anul1997 a organizat împreună cu această asociație  primul Festival internațional de fagot “The Fou de Bassoon Days in Romania”(4 ediții).

În calitate de dirijor a concertat cu diferite orchestre din Iași, Bacău, Vidin (Bulgaria), Botoșani, Arad, Pitești, Orchestra Colegiului București, Ansamblul de Suflători a Filarmonicii „Moldova” și Orchestra „Camerata Anima”.

În anul 2018, este numit doctor în muzică cu distincția Summa cum Laude pentru teza „Tradiția și modernitatea în sonatele și suitele pentru fagot de Victor Bruns”.