Teodor Țîrlea

Prim-flautist, Orchestra Simfonică Norrköping, Suedia

Teodor Țîrlea este prim-flautist al Orchestrei Simfonice Norrköping, Suedia începând cu anul 2016. A lucrat ca prim-flautist la Düsseldorfer Symphoniker și Komische Oper Berlin, de asemenea co-solist prim-flautist al Gewandhaus Orchestra din Leipzig, Opera Norvegiană și Orchestra din Oslo, Norvegia. De altfel, Teodor a mai cântat cu mai multe ansambluri majore, de exemplu, Orchestra Simfonică Orchestra suedeză, Orchestra del Gran Teatro del Liceu Barcelona, ​​Deutsche Oper Berlin și s-a bucurat de colaborări cu dirijori celebri; Riccardo Chailly, Christoph Eschenbach, Ivan Fischer.

Teodor este absolvent al Musikhochschule Stuttgart unde a studiat cu Jean-Claude Gérard și Davide Formisano. Printre profesorii de la început se numără Vasile Gocan și tatăl său, Florin Țîrlea. Înainte de a se angaja în cariera sa profesională de muzician orchestral, Teodor a fost membru al „Accademia Teatro alla Scala” din Milano și a participat la Festivalul de Muzică Pacific, Festivalul de Muzică Schleswig-Holstein și la Festivalul de Muzică Zermatt, al ansamblului renumit de Scharoun al Filarmonicii din Berlin.

Un avocat al educației muzicale, Teodor și familia sa au înființat recent Ars Cantus, o școală privată de muzică, în orașul natal Cluj-Napoca, România.

Ars Cantus este dedicat studenților de toate vârstele și oferă acces la educația muzicală de înaltă calitate.