STEFFEN SCHLANDT

Dirijor

Steffen Markus Schlandt s-a nascut in anul 1975 la Brasov. Educatia muzicala o primeste de la tatal sau Eckart Schlandt cu care incepe pianul si orga. Urmeaza apoi cursurile facultatii de muzica din Cluj la sectia orga (la prof. Ursula Philippi). In continuare studiaza cu Prof. Christoph Bossert
muzica bisericeasca la facultatea de muzica din Trossingen (Germania) si dirijat coral si de orchestra la Würzburg.

A fost bursier al D.A.A.D. (institutului german pentru relatii externe) si al serviciului „Diakonisches Werk”. 

Ca organist a concertat in numeroase tari din Europa precum Germania, Franta, Elvetia, Suedia, Italia, Croatia, Ungaria, Romania.

A fost laureat al premiului D.A.A.D pentru rezultate deosebite.

A obtinut premiul II. la concursul international de orga Schramberg 2001, si premiul pentru acompaniament de Lied la concursul din Würzburg 2003.

Intre anii 2001-2004 a fost corepetitorul societatii „Bach” din Würzburg.

Este initiatorul festivalului de muzica sacra „Diletto musicale” din Prejmer care se desfasoara in luna august din anul 1999. Din septembrie
2004 este dirijorul corului ”Bach” si organist la „Biserica Neagra” si colaboreaza cu Liceul de Muzica Brasov ca profesor asociat pentru orchestra. In anul 2011 si-a sustinut teza de doctorat cu titlul „Muzica de orga din Brasov si Tara Barsei”. In anul 2013 a terminat scoala postdoctorala din cadrul UNMB Bucuresti in cadrul programului MIDAS cu tema „Cantatele din secolele XVIII ale arhivei muzicale ale gimnaziului german din Brasov.