Steffen Markus Schlandt

Organist – Biserica Neagr din Brasov

S-a născut in anul 1975 la Brasov. Educatia muzicalã (pianul si orga) a primit-o de la tatäl su, Eckart Schlandt. A studiat la Facultatea de Muzică din Cluj, la sectia de orgă, sub îndrumarea profesoarei Ursula Philippi. A urmat studii cu profesorul Christoph Bossert, muzică bisericeascã la Facultatea de Muzică din Trossingen (Germania), si dirijat coral si de orchestră la Würzburg.

A fost bursier al DAAD (Institutul German pentru Relatii Externe) si al Serviciului „Diakonisches Werk”. Ca organist, a concertat în numeroase tări din Europa, printre care Germania, Franta, Elvetia, Suedia, Italia, Croatia, Ungaria, România. A fost laureat al Premiului DAAD pentru rezultate deosebite. A obtinut premiul Il la Concursul International de Org Schramberg 2001 si premiul pentru acompaniament de Lied la concursul din Würzourg

2003. Intre anii 2001-2004 a fost corepetitorul Societătii „Bach” din Würzburg. Este initiatorul festivalului de muzică sacr „Diletto Musicale” din Prejmer, dirijorul corului „Bach” si organist la Biserica Near, colaborând cu Liceul de Muzică Brasov ca profesor asociat pentru orchestr. In anul 2011 si-a sustinut teza de doctorat cu titlul „Muzica de Org din Brasov si Jara Bârsei”. In anul 2013 a terminat scoala post-doctorală din cadrul UNMB Bucuresti în cadrul programului MIDAS cu tema „Cantatele din Secolele XVII ale Arhivei Muzicale ale Gimnaziului German din Brasov”. Steffen este la a treia participare în cadrul Academiei MUSICA KRONSTADT.