Simone Sommerhalder

Prim-corn englez , oboi la Gewandhaus Leipzig

Născut în 1987 în Detmold – Germania, de naționalitate elvețiană și crescut în Italia, Simone Sommerhalder a început să cânte la flaut dulce la vârsta de cinci ani și la oboi vârsta de zece ani, urmând cursuri de specialitate la Conservatorio della Svizzera italiana din Lugano. Mai târziu, a fost îndrumat de profesorii Diethelm Jonas și Francesco Di Rosa, prim – oboist la „Teatro alla Scala” din Milano. Din 2000 până în 2005 a studiat cu Adriano Mondini la Conservatorio „Giuseppe Verdi” din Como – Italia, absolvind această instituție cu cele mai mari onoruri. Simone Sommerhalder a participat la masterclass-uri susținute de artiști de renume mondial precum:  Maurice Bourgue, Ingo Goritzki, Hansjörg Schellenberger, Daniel Stolper și alții.

În 2000, Simone a primit premiul întâi cu înalte distincții pentru disciplinele flaut dulce și oboi în cadrul Concursului Național de Muzică pentru Tineret din Elveția din Berna, precum și premiul întâi la oboi și premiul doi pentru flaut dulce în finala concursului național german de muzică pentru tineret „Jugend musiziert” din Berlin.

În 2002 și 2003, a fost beneficiarul unei burse și al unui premiu de arte frumoase de la Centrul Interlochen pentru Arte, Michigan.

În 2003, a câștigat din nou „Jugend musiziert”, iar în 2006 a fost finalist la concursul de tineri muzicieni Eurovision de la Viena, interpretând concertul de oboi al W.A. Mozart cu Wiener Symphoniker, difuzat live la televizor în întreaga Europă.

A participat și a colaborat cu diverse orchestre, printre care Orchestra Mondială a Tineretului Interlochen, Orchestra Mozart fondată de Claudio Abbado – Bologna, Orchestra Filarmonică „Arturo Toscanini”, Orquestra de la Comunitat Valenciana, Orchestra Leipzig Gewandhaus, Orchestra Simfonică din Viena, Orchestra de Cameră din Zurich, Orchestra de Cameră a Uniunii Europene, Orchestra Filarmonică a orașului Heidelberg, Filarmonica Hungarica, Festivalurile de la Lucerna, Camerata Berna, etc.