Romeo Domuncu-fagot

ROMEO DOMUNCU

Prim-fagotist în orchestra Filarmonicii Gotha-Eisenach din Thüringen

Nãscut în 1965, fagotistul Romeo Domuncu a făcut primii paşi în descoperirea tainelor fagotului la vârsta de 10 ani, în cadrul şcolii de muzică din Suceava. Trei ani mai târziu, a început studiul intensiv la Liceul de muzică şi arte plastice “Octav Băncilă” din Iaşi, avându-l ca profesor pe Valentin Petrescu. Studiile universitare le-a urmat la Conservatorul “Ciprian Porumbescu” din Bucureşti, fiind studentul mestrului Gheorghe Cuciureanu.

Din 1985 a devenit colaborator permanent al Filarmonicii de Stat din Ploieşti. Experienţa orchestrală a fost completată de apariţiile solistice pe scenele filarmonicilor din Ba Un eveniment deosebit în activitatea sa artistică a fost interpretarea concertului pentru fagot şi orchestră, compus de Johann Melchior Molter, descoperit de curând în arhivele bibliotecii din Weimar.

După terminarea studiilor a obţinut postul de prim-fagotist în orchestra Filarmonicii din Ploieşti iar trei ani mai târziu în Filarmonica “George Enescu”.

Din 1990 trăiește în Germania unde s-a specializat la clasa profesorului Walter Urbach, din Nürnberg. Între 1991 şi 2001 a ocupat poziţii de solo-fagotist în diferite orchestre iar din 2001 este prim-fagotist în orchestra Filarmonicii Gotha-Eisenach din Thüringen.

Romeo Domuncu este membru în diferite ansambluri camerale şi are în continuare o activitate solistică bogată. De asemenea, colaborează cu orchestre simfonice precum: Jena Philharmonie, Hoffer Symphoniker, Göttinger Symphoniker, Loh Orchester Sondershausen şi Kammerphilharmonie Wernigerode.

Un eveniment deosebit în activitatea sa artistică a fost interpretarea concertului pentru fagot şi orchestră, compus de Johann Melchior Molter, descoperit de curând în arhivele bibliotecii din Weimar.