Ionut Podgoreanu-corn

IONUŢ PODGOREANU

Prim-cornist în orchestra “Gran Teatro del Liceo” din Barcelona

Ionuț Podgoreanu a început să studieze cornul la vârsta de 11 ani, la Ploiești, cu profesorul Liviu Săvuță. În 2002, a continuat studiile la Universitatea Națională de Muzică din București cu profesorul Nicolae Lipoczi, iar în 2003 a început studiile la „Mozarteum” Salzburg cu profesorul Hansjoerg Angerer. În domeniul său a urmat cursuri de specializare cu artiști renumiți precum Stefan Dohr, Radek Baborák și Allesio Allegrini.

În anul 2003 a devenit prim-cornist al orchestrei „Gustav Mahler”, dirijată de Pierre Boulez, Claudio Abbado și Ivan Fischer. După această perioadă, a câștigat pozițiile Solo Horn cu Münchener Kammerorchester și Orchestra Haydn din Bolzano. Începând cu anul 2006 este prim-cornist cu Orchestra Simfonică a Gran Teatro del Liceo.

În anul 2014 este numit profesor de corn la Conservatorul Superior de Muzică Liceo din Barcelona.

A câștigat premiul I la următoarele concursuri internaționale: Jeunesses Musicales (România, 1999), Yamaha (2003), Telfs (Austria, 2004), Mozart (Italia, 2006) și Domenico Ceccarossi (Italia, 2007).

Ionuț Podgoreanu a concertat în întreaga lume, în țări precum România, Austria, Germania, Spania, Anglia, Japonia, Singapore, China și Statele Unite.

Proiectul educațional-cultural MUSICA KRONSTADT www.academyofmusic.eu are onoarea de a-l  avea profesor de corn, muzică de cameră și dirijor în cadrul edițiilor 2017, respectiv 2019.