Horia Dumitrache-clarinet

HORIA DUMITRACHE

Clarinetist solist în Kammer Ensemble Neue Musik din Berlin

Repertoriul vast al clarinetistului Horia Dumitrache cuprinde lucrări de la clasic la muzică contemporană, incluzând și un număr de opusuri concertistice. Reputația sa pe plan internațional în domeniul clasic dar și ca specialist în interpretarea muzicii contemporane, l-a inclus în unele dintre cele mai apreciate evenimente muzicale, precum Kultur und Kongreszentrum din Lucerna, Festivalul de Muzică din Taiwan, Paris Centre Pompidou, Salzburger Festspiele, Salzburg Biennale, Wien Modern, Encuentros Buenos Aires, Tokyo Opera City, Paul Klee Zentrum Bern, Beijing Concert Hall, Musica Hoy Madrid, Schwetzingen Festspiele, Impuls Graz și Märzmusik Berlin.

Pe lângă interpretarea lucrărilor clasice și contemporane, Horia Dumitrache se ocupă de muzica electronică, improvizație și de predarea clarinetului și a clarinetului bas. Horia Dumitrache este invitat des atât în comisii de jurizare cât și să susțină recitaluri în cadrul concursurilor internaționale.

De asemenea, a planificat și a susținut cursuri relevante, în special pe tema interpretării conținutului și a tehnicii în muzica contemporană în Buenos Aires, Taipei, Weszprém și în diferite orașe din România.

Horia Dumitrache este solo clarinetist al orchestrei de cameră Kammer Ensemble Neue Musik din Berlin.