George Hariton

Prim-fagosit, Orchestra Simfonică a Filarmonicii “Moldova”, Iași

George Hariton a urmat cursurile Scolii de Muzica „Octav Băncilă” si a Colegiului de Muzică „George Enescu”. In perioada de studiu a obtinut 10 premii la Concursurile, Olim-piadele si festivalurile stu-dentesti nationale. Dupã absolvirea studiilor a fost membrul or-chestrelor simfonice din Sibiu, Ploiesti si al Orchestrei Simfonice Europa. În 1991 a fondat Trio „ARSIS”, desfăsurând o activitate bogat in do-meniul muzicii de camer, peste 250 de concerte, participãri la emisiuni radiofonice si de televiziune.

Din 1999 este membrul cartetului „Fagotissimo” cu care a desfäsurat numeroase turnee n Italia, Franta, Germa-nia, Bulgaria, Macedonia, Ungaria, Ucraina, Republica Moldova si Grecia. A colaborat cu diverse grupuri camerale, cum ar fi Cvartetul „Voces”, cu care a concertat atât in tar cât si în străinătate (Koblenz – Germania – Festivalul International de Muzică de Cameră in 2004). n calitate de solist a concertat în România si în strainătate sub baghetele unor unor dirijori precum: Paul Nadler – SUA, Misa Katz – Franta, Michele Santorsola – Italia, Gh. Costin, etc. Din anul 1996 este membru al Asociatiei Internationale de Fagot „Fou de Fasoon”. Cu aceast ocazie este invitat sã ia parte în cadrul unor re-citaluri, concerte, conferinte si mas-terclass-uri în orasele Angouleme, Bordeaux, La Rochel – Franta.

În anul 1997 a organizat împreună cu aceast asociatie primul Festival international de fa-got „The Fou de Bassoon Days in Romania”(4 editii. În calitate de dirijor a concertat cu diferite orchestre din lasi, Bacău, Vidin (Bulgaria), Bo-tosani, Arad, Pitesti, Orchestra Colegiului Bucuresti, Ansamblul de Su-flători a Filarmonicii „Moldova” si Orchestra „Camerata Anima”. În anul 2018, este numit doctor în muzicã cu distinctia Summa cum Laude pentru teza „Traditia si modernitatea n sonatele si suitele pentru fagot de Victor Bruns”. George Hariton are onoarea de a participa în al doilea an consecutivîn cadrul proiectului educational/cultural MUSICA KRONSTADT.