Emil Visenescu-clarinet

EMIL VIȘENESCU

Prim-clarinetist în orchestra Filarmonicii George Enescu, Bucureşti

Absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, clarinetistul Emil Vişenescu a urmat studiile de masterat în Elveţia, în cadrul Hochschule für Musik und Theater din Berna-Biel, avându-l ca profesor de clarinet pe Ernesto Molinari.

În anul 2010, şi-a încheiat studiile universitare de doctorat la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, urmând ca în 2014 să devină Profesor Doctor Asociat al aceleiaşi instituţii. Între anii 1992 şi 1997 a participat la diverse cursuri de măiestrie, având îndrumători pe: Stephan Korody-Kreuzer, Joszef Balogh, Aurelian Octav Popa, Karl Leister, Walter Boeykens.

Emil Vişenescu este laureat al concursurilor internaționale de clarinet Aurelian Octav Popa (1994), Jeunesses Musicales (1996), Martha Moser Award-Biel (2000) şi Tschumi-Preis Musik din Berna (2002).

Începând din anul 1993, Emil Vişenescu este clarinetist în orchestra Filarmonicii George Enescu din Bucureşti, membru fondator al trioului Mozaic, membru al ansamblului Profil Simfonietta şi membru al orchestrei de cameră Virtuozii, Bucureşti.

Emil Vişenescu a fost invitat în mod constant ca profesor îndrumător la diferite cursuri de măiestrie din România, precum şi ca membru în juriile concursurilor “Jeunesses Musicales”, “Marțian Negrea” şi “Gheorghe Dima”.

Proiectul educațional MUSICA KRONSTADT, www.academyofmusic.eu este onorat de a-l avea profesor de clarinet, muzică de cameră și dirijor în cadrul edițiilor 2016, 2017, 2018, respectiv 2019.