David Cooper-corn

DAVID COOPER

Prim-cornist în orchestra Filarmonicii din Berlin

David Cooper face parte din a treia generație de cornişti, unchiul și bunica sa fiind interpreți profesioniști la corn în orchestra Lansing
Symphony. Încă de la vârsta de 15 ani, David a început să cânte cu ansambluri ale Michigan State University iar la 16 ani făcea deja parte din unul dintre cele mai bune ansambluri ale MSU.

În timpul studiilor la prestigiosul Curtis Institut of Music din Philadelphia, lui David Cooper i s-a acordat bursa Tanglewood. Începând din anul 2011, a cântat trei veri consecutive la festivalul Marlboro Music, în Vermont. În 2013, David şi-a început cariera cântând în Victoria Symphony din Columbia Britanică unde se afla pe poziţia de prim-cornist. Totodată, începutul carierei sale este marcat şi de postul de prim-cornist asociat, la Fort Worth Symphony. De asemenea, el a fost invitat ca prim-cornist în London Symphony Orchestra, Hong Kong Philharmonic și Saint Paul Chamber Orchestra.

David Cooper a câștigat postul de prim-cornist în National Symphony Orchestra în Washington, D.C. dar la scurt timp, în mai 2013 a obţinut postul de prim-cornist în Dallas Symphony. Colaborarea cu Dallas Symphony a început cu doi ani în urmă, în 2011, timp în care se afla pe poziţia de al treilea cornist.

Anul trecut, David Cooper a câștigat postul de prim-cornist în prestigioasa orchestră a Filarmonicii din Berlin, urmând să înceapă colaborarea în septembrie 2017.

David este un muzician activ în numeroase ansambluri camerale și este în prezent director muzical al Avant Chamber Ballet din Dallas, TX.

În publicaţia Dallas Morning News, din 16 decembrie 2016, Scott Cantrell a scris: “Instrumentist cu un sunet de satin, cu un uimitor control al respirației și cu o expresivitate elegantă, Cooper a condus Dallas Symphony Orchestra pe noi culmi.”