Dan Abramovici

Prim-clarinetist, Filarmonica „George Enescu”, București

A fondat trio Aperto împreună cu Dolores Chelariu și Ladislau Csendes cu care a susținut numeroase concerte atât în cadrul festivalurilor naționale și internaționale. În cadrul Fundatiei APERTO organizează concursuri, cursuri de măiestrie, festivaluri, oferind posibilitatea obținerii de burse acordate de această fundație tinerilor muzicieni. De asemenea este component al cvintetului de suflători al Filarmonicii “George Enescu” din Bucureşti.

Dan Avramovici s-a născut pe 13 Septembrie 1964 la București. A studiat la Conservatorul de muzică “Ciprian Porumbescu” din București, absolvindu-l în 1986. Între 1986 și 1990 a fost membru al orchestrelor filarmonice din Craiova și Ploiești. A devenit apoi solo clarinetist al Filarmonicii “George Enescu” din București.

Dan Avramovici a fost invitat să facă parte din juriile unor concursuri internaționale, ținând deasemenea cursuri de măiestrie și interpretând în recitaluri și concerte atât in România cât și în străinătate.

A obținut premiile “Valentino Bucchi” – Italia 1985, “Gh. Dima” – Cluj 1992 și “Aurelian Octav Popa” – Constanţa 1993-1994.

În calitate de solist a susținut concerte în Germania, Elveția, Ungaria, Italia, România și Coreea de Sud fiind acompaniat de Filarmonica “G. Enescu”– Bucureşti, Orchestra Naţională Radio, Filarmonicile din Ploieşti, Craiova, Bacău, Iaşi, Timişoara, Braşov, Botoşani, Rm.Vâlcea, Constanţa și colaborând cu dirijori precum Cristian Mandeal, Horia Andreescu, Ion Baciu, I.Ionescu-Galaţi, Ovidiu Bălan, Camil Marinescu, Teodor Costin, Rafaele Tiseo, Alfonso Saura, Ladislau Rooth, D. Staicu și Florin Totan.