Cristina Popescu-Stănești

Pian acompaniament

Pianista Cristina Popescu Stăneşti a absolvit cursurile de licenţă la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, şi cursurile de master la Staatliche Hochschule für Musik, Trossingen, avându-l ca profesor pe maestrul Gabriel Amiraş.

A susţinut recitaluri în România, Grecia, Spania, Germania, SUA, a realizat înregistrări la Radiodifuziunea Română, şi un CD cu lucrări de Schumann şi Schubert. În calitate de pianist acompaniator, a participat la masterclasuri, festivaluri şi concursuri naţionale şi internaţionale.

În prezent este conferenţiar universitar doctor în cadrul departamentului Instrumente cu Claviatură – Muzică de Cameră, şi Decan al Facultăţii de Interpretare Muzicală din Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti.

Cristina Popescu Stăneşti este o parteneră ideală, sensibilă la unitatea cuplului instrumental, ştiind să preia cuvântul când este cazul, să se estompeze în clipa următoare… – o vocaţie camerală de distincţie incontestabilă.„(Alfred Hoffman, 12.03.1991, Cronica Muzicală din România Liberă )