MONICA ISĂCESCU

Muzicolog, Radio România Muzical

Perioada 1996 – 2001 Monica Isăcescu se specializează în Muzicologie la  Universitatea Națională de Muzică din București

Între anii 2001 – 2002 urmează studii aprofundate în Muzicologie la aceeași instituție, devenind doctor în Muzicologie.

Experiență radiofonică:

Începând cu anul 1998 Monica a realizat emisiuni precum:

A piacere, Fantezii cromatice, Info Buletin Muzical, Salonul de muzică, Preludiu la după amiaza unui meloman, transmisiuni directe de concerte, interviuri, reportaje, știri muzicale s.a.m.d.

Alte activități:

Monica Isăcescu este membră a Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România, înregistrând participări la numeroase sesiuni de comunicări științifice.

Are o bogată publicistică muzicală în revistele de cultură, fiind coautor al Ghidului bibliografic: Muzica românească din ultimii 50 de ani reflectată în revista Muzica (1950-1999) aparut în 2001.

Premii:

Premiul I la Concursul de muzicologie “George Breazul”, organizat de Universitatea Națională de Muzică din București, 2001.

Premiul al II-lea si Premiul al III-lea la Concursul de muzicologie organizat de Centrul de cercetare al Universității Naționale de Muzică în colaborare cu Direcția Formații muzicale a Societății Române de Radiodifuziune, 2000.

Cele mai frumoase momente din afara Radioului  le trăiește împreună cu familia sau prietenii, la teatru, la concerte, în sălile de expoziții  sau muzee, în vacanțe, călătorind.