PETRA ACKER

R&B

Petra Simone Acker este o artista de origine saseasca din Brasov, Romania cu o experienta muzicala vasta, formata pe scena nationala cat si internationala, in contexte de cluburi, diverse festivaluri de muzica si pe cele mai diverse scene din Romania (festivalurile Stufstock, Fanfest, Peninsula, CokeLive, Bluzau, Samfest etc), Germania, Austria (Festivalul de Jazz ‘Jazz auf den Wieden” Viena, clubul de Jazz ‘Porgy & Bess’, etc) , Ungaria (ICR Budapesta), Londra si Bratislava. O experienta interesanta a fost participarea la Vocea Romaniei 2014.
Totul a inceput la varsta de 6 ani, cand mama ei, Ingeborg Acker, a infiintat un ansamblu vocal­instrumental (“
Canzonetta”) in care artista a crescut, a invatat sa traiasca prin muzica si sa fie deschisa la toate muzicile ale lumii.

Petra a cantat de­al lungul timpului cu un numar generos de fomatii pe care le­a infiintat partial (The Others, Tep Zepi, Chilli Familli, Tzuc & Petzi), iar colaborarea cu muzicieni consacrati din multe arii muzicale diferite constituie o inspiratie majora pentru ea: Michael Acker, Albert Tajti, Luiza Zan (RO), Alexandru Anastasiu (vibrafon, Ro), Joel Holmes (pianist si educator din New York, dublu nominalizat Grammy), Thomas Siffling Trio (trio de jazz de renume din Mannheim, Germania), Elly Wright (Viena/New York), Roger Treece (USA, coproducator Bobby McFerrin), Steven Reich (De), Jimmy Madison (NYC) si multi altii.

Proiectele ei actuale sunt:
Solo acustic ­ ‘Music for your soul’; Petra & the Band (muzica originala in stil funk si nu­soul alaturi de Michael Acker, Albert Tajti si Victor Stoica) si Acker Trio (jazz si gospel) alaturi de Michael Acker si Albert Tajti.

In toamna anului trecut, Petra a avut ocazia sa calatoreasca la New York unde a inregistrat un album de jazz alaturi de Steven Reich (Berlin), Jimmy Madison (NYC) si Dmitri Kolesnik (Rus/NYC). Albumul contine muzica scrisa de Billy Taylor, componistul de jazz devenit cunoscut pentru piesa ‘I wish I knew how it would feel to be free’, cantata de Nina Simone.
Majoritatea pieselor de pe acest material inca nu au fost cantate pana acum, iar albumul fizic se va lansa in toamna 2017.

Pe langa activitatea de pe scena, artista faciliteaza atelierul “Circle Sounds”, o combinatie intre Circle­Singing si Body­percussion, o tehnica de cantat improvizat spontan in grup pentru participanti cu sau fara educatie muzicala, rezultatul este intotdeauna unul foarte pozitiv si distractiv pentru cantareti cat si pentru spectatori.

Petra isi contureaza stilul pe fondul unei voci profunde, imprevizibile, un timbru si un stil format prin abordarea, in timp, a unei palete largi de stiluri muzicale, incepand cu muzica clasica (in registrul sopran), descoperind ulterior registre mai joase ale vocii, a trecut prin Gospel, Garage
Rock, Funk, Stoner Rock, Jazz, Soul, R’n’B, Electro, Folclor si Blues. Compozitiile proprii ale 
artistei sunt un rezultat acestei calatorii, reiese o lume muzicala colorata, plina de un caracter cu totul personal.