Academia de muzică Sinaia, 9-14 septembrie 2015

Prima ediție a Academiei de Muzică Sinaia s-a desfășurat la Sinaia, perioada 9-14 septembrie 2015, având un numar de 14 cursanți la specialitate oboi din următoarele țări: Japonia, Regatul Unit, China, Belgia, România.

Profesori invitați:

  • Gordon Hunt, prim-oboist al London Philharmonia, profesor de oboi la Guildhall Music and Drama Londra;
  • Ludovic Armin Cora, oboist asociat cu Orchestra Națională Metz­­­­­­­;
  • Florenel Ionoaia, prof. univ.dr. în cadrul catedrei de oboi al UNMB;
  • Cristina Popescu Stănești, prof. univ. dr. la departamentul „Instrumente cu claviatură şi muzică de cameră”, decanul Facultăţii de Interpretare Muzicală, UNMB;
  • Leonard Boga, dirijor, Opera Brașov

Timp de 5 zile au avut loc un număr de 362 cursuri la disciplina oboi, corepetiție, muzică de cameră, ansamblu de suflatori alcătuit din oboi, oboe d’amore și corn englez și un număr de 4 concerte.

Premieră în România a fost acest ansamblu format din 14 oboiști, ansamblu dirijat de către profesorul Gordon Hunt.

Managerul Howarth of London, domnul Michael Britton, a fost prezent pe toata durata proiectului cu un stand de instrumente marca Howarth of London.

În urma acestui festival, organizatorul a facilitat alegerea un oboi de solistică pentru Opera Brașov marca Howarth of London, instrument care a fost achiziționat cu o reducere de 30% din costul pieței la nivel european.

S-au acordat un număr de 8 burse pentru participanții acestui masterclass.

Proiectul s-a bucurat de o mediatizare la nivel național și internațional grație: Radio România Muzical, Radio România Cultural, TVR, MixTV, RTT, Observatorul Cultural, Suplimentul de Cultură, Romanian Journal, Deutsche Welle.

Parteneri: Centrul Cultural Carmen Sylva Sinaia, Muzeul Național Peleș,  Primăria Orașului Sinaia, Casino Sinaia, Deutsche Welle,  Observator Cultural, Hotnews, Radio Romania Muzical, Radio Romania Cultural, Radio Romania Internațional, Romanian Jurnal, Mix TV, RTT,  24 FUN,  Adevărul, Transilvania Expres, Radio Brașov, România Liberă, Liter Net, Hotel Ambient Brașov.

Academia de muzică Brașov, 9-16 noiembrie 2015

A doua ediție a Academiei de Muzică Brașov s-a desfășurat la Brașov, perioada 9-16 noiembrie 2015, bucurându-se de o participare a 10 tineri muzicieni îndrumați de mentori de reputație internațională la specialitatea oboi, anume:

Profesori invitați:

  • Vincent Tizon, prim-oboist al Orchetsrei de Camera Cannes, Franța, profesor de oboi la Conservatorul Regional, Cannes;
  • Aurel Marc, prof. univ. dr. în cadrul catedrei de oboi a Academiei de Muzică Gh. Dima, Cluj Napoca;
  • Ludovic Armin Cora, oboist asociat cu Orchestra Națională Metz­­­­­­­;
  • Cristina Popescu Stănești, prof. univ. dr. la departamentul „Instrumente cu claviatură şi muzică de cameră”, decanul Facultăţii de Interpretare Muzicală, UNMB.
  • Leonard Boga, dirijor, Opera Brașov

Pentru a doua oară în România a avut loc punerea în valoare a ansamblului orchestral de oboiști, format din  cei 10 oboiști prezenți la curs, ansamblu dirijat de către dirijorul Leonard Boga.

În urma acestui festival, organizatorul a promovat-o pe tânaăra oboistă din România, în persoana domnișoarei Petho Krista, pentru a evolua în calitate de prim-oboistă cu Orchestra de Tineret a Ciprului.

Concertul de Închidere a Academiei de Muzică Brașov a avut la la Centrul Cultural Reduta.

Acest concert a fost susținut de cursanții Academiei, cu scopul de a-i impulsiona și a-i determina către o mai bună conștientizare a repertoriului solistic, cameral și orchestral.

Proiectul s-a bucurat de o mediatizare la nivel național și internațional grație: Radio Romania Muzical, Radio Romania Cultural, TVR, MixTV, RTT

Observatorul Cultural, Suplimentul de Cultură, Romanian Journal, Deutsche Welle.

Parteneri: Centrul Cultural Reduta, Universitatea Transilvania Brașov, Facultatea de Muzică Brașov, Primăria Orașului Brașov, Deutsche Welle,  Observator Cultural, Hotnews, Radio Romania Muzical, Radio Romania Cultural, Radio Romania Internațional, Romanian Jurnal, Mix TV, RTT,  24 FUN,  Adevărul, Transilvania Expres, Radio Brașov, România Liberă, Liter Net, Hotel Ambient Brașov.