Adrian Petrescu

Prim Oboist al Orchestrei Filarmonice George Enescu din București

Profesor de Oboi, Universitatea de Muzică din București

Adrian Petrescu, muzician cu oimpresionant carier artistic natională si internatională, este prim oboist al Filarmonici „George Enescu”, dirijor si profesor oboi is muzică de cameră al Universitatea Nationalã de Muzic din Bucuresti. Dupã terminarea studilor is aspecializarilor muzicale cu profesori de renume, afost laureat al concursurilor de al Bucuresti, Praga si Markneukirchen. Invitat în cadrul stagiunilor orchestrelor simfonice și a festivalurilor naționale și internaționale din America de Nord, Europa și Asia, Adrian Petrescu este totodată fondatorul și dirijorul formației camerale de suflători de alamă „Romanian Brass”.
Prezent constant in calitate de dirijor și solist al Festivalului Internațional „George Enescu” din București, acesta are ca preocupare continua imbogățire propriului repertoriu cu partituri de referintă de al Muzica Preclasic până la Muzica Secolului X.I
Inzestrat cu o sensibilitate deosebită și acumulând de-a lungul carierei o cultură vastă, Adrian Petrescu reușește să transpună în muzica pe care o interpretează o gamă complexă de trăiri, indiferent de genul muzical abordat, dând dovadă de autenticitate, pasiune, virtuozitate și eleganță interpretativă. Tratând cu același profesionalism atât muzica cult, cât și pe cea de divertisment, Adrian Petrescu se face întotdeauna remarcat prin prestațile sale artistice, recunoscute nu numai pe plan național ci și internațional, fiind distins în anul 2003 cu Ordinul Meritul Cultural decernat de către Presedinția României.