Florin Pane

Prim-Trombonist, Filarmonica „George Enescu” din București

Născut la 24 februarie 1970 într-o familie de muzicieni, începe studiul pianului la vârsta de șase ani în cadrul Liceului de artă „George Enescu” din București, apoi, în paralel studiul trombonului la același liceu, al cărui absolvent devine în anul 1988.

Este de asemenea absolvent UNMB, promoția 1993 cu notă maximă și urmează o carieră concertistică în calitate de muzician de orchestră alături de importante orchestre de profil din România. În acest interval de timp a realizat diferite emisiuni de radio și televiziune.

În anul 1991 devine membru orchestrei „Virtuozii din București” sub bagheta lui Horia Andreescu, ansamblu în cadrul căruia realizează înregistrări și turnee.

Este deținătorul premiului „Cela Delavrancea” (1992) pentru activitate meritorie desfășurată în domeniul culturii, este membru fondator al ansamblului de muzică contemporană „Pro Contemporania”, ansamblu cu care a susținut concerte în țară și străinătate.

Anul 2003 aduce un premiu acestui ansamblu din partea revistei „Actualitatea Muzicală”.

În anul 1993 este angajat prin concurs în calitate de prim-trombonist în cadrul Filarmonicii „Geroge Enescu” București, a participat la diferite turnee în Germania, Spania, Franța, Grecia, Elveția, Japonia, etc.

A evoluat cu artiști precum Placido Domingo, Mirella Freni, Jose Carreras, Shlomo Mintz, Valeri Repin, Dan Grigore, Radu Lupu, Silvia Marcovici.

Activitatea orchestrală i-a fost încununată sub bagheta unor dirijori precum Ghenadi Rojensvenski, Erich Bergel, Eugene Khon, Misha Katz, Seiji Osawa, etc.

Activitatea pedagogică o desfășoară în cadrul UNMB începând cu anul 1997, invitat în calitate de profesor asociat.

Începând cu anul 1998 debutează o colaborare de lungă durată alaturi de Opera din București.

În calitate de muzician concertist al ansamblului cameral „Athenaeum Brass Quintet” se bucură de un real succes în rândul melomanilor și a presei de specilitate la nivel național și internațional, grație numeroaselor înregistrări, concerte și turnee.