Festivalul Academiei de Muzică Sinaia 9-14 septembrie 2015

Prima ediție a Festivalului Academiei de Muzică Sinaia s-a desfășurat la Sinaia, perioada 9-14 septembrie 2015, bucurându-se de o participare a unor tineri muzicieni însoțiți de mentorii lor la specialitatea oboi, din următoarele țări: Japonia, Regatul Unit, China, Belgia și România

Artiști remarcanți:

  • Gordon Hunt, prim-oboist al London Philharmonia, profesor de oboi la Guildhall Music and Drama Londra
  • Ludovic Armin Cora, oboist asociat cu Orchestra Națională Metz­­­­­­­
  • Florenel Ionoaia, prof. univ.dr. în cadrul catedrei de oboi al UNMB
  • Cristina Popescu Stănești, prof. univ. dr. la departamentul „Instrumente cu claviatură şi muzică de cameră”, decanul Facultăţii de Interpretare Muzicală, UNMB.
  • Leonard Boga, dirijor, Opera Brașov

Premieră în România a fost ansamblul cameral format din 14 oboiști, ansamblu dirijat de către profesorul Gordon Hunt.

Managerul Howarth of London, domnul Michael Britton, a fost prezent pe toată durata festivalului cu un stand de instrumente marca Howarth of London.

În urma acestui festival, organizatorul a facilitat, alegând un oboi de solistică pentru Opera Brașov marca Howarth of London, instrument care a fost achiziționat cu o reducere de 30% din costul pieței la nivel european.

Timp de 5 zile au avut loc un număr de 3 concerte și anume:

11 septembrie 2015, orele 17:00

Concertul de Deschidere a Academiei de Muzică Sinaia, concert susținut de profesorii invitați în acest proiect

12 septembrie 2015 orele 17:00

Recital Oamgial Howarth of London

14 septembrie, orele 20:00

Concertul de Închidere a Academiei de Muzică Sinaia, concert susținut de cursanții acestui proiect

Proiectul s-a bucurat de o mediatizare la nivel național și internațional grație: Radio România Muzical, Radio România Cultural, TVR, MixTV, RTT, Observatorul Cultural, Suplimentul de Cultură, Romanian Journal, Deutsche Welle.

Parteneri:

Centrul Cultural Carmen Sylva Sinaia, Muzeul Național Peleș,  Primăria Orașului Sinaia, Casino Sinaia, Deutsche Welle,  Observator Cultural, Hotnews, Radio România Muzical, Radio România Cultural, Radio România Internațional, Mix TV, RTT,  24 FUN,  Adevărul, Transilvania Expres, Radio Brașov, România Liberă, Liter Net, Hotel Ambient Brașov.

Festivalul Academiei de Muzică Brașov 9-16 noiembrie 2015

A doua ediție a Festivalului Academiei de Muzică Brașov s-a desfășurat la Brașov, perioada 9-16 noiembrie 2015, bucurându-se de o participare a 10 tineri muzicieni îndrumați de mentori de reputație internațională la specialitatea oboi.

Artiști remarcanți:

  • Vincent Tizon, prim-oboist al Orchetsrei de Cameră Cannes, Franța,profesor de oboi la Conservatorul Regional, Cannes
  • Aurel Marc, prof. univ. Dr. țn cadrul catedrei de oboi a Academiei de Muzică Dima, Cluj Napoca
  • Ludovic Armin Cora, oboist asociat cu Orchestra Națională Metz
  • Cristina Popescu Stănești, prof. univ. dr. la departamentul „Instrumente cu claviatură şi muzică de cameră”, decanul Facultăţii de Interpretare Muzicală, UNMB.
  • Leonard Boga, dirijor, Opera Brasov

Pentru a doua oară în România a avut loc punerea în valoare a ansamblului orchestral de oboiști, format din  cei 10 oboiști prezenți la curs, ansamblu dirijat de către dirijorul Leonard Boga.

În urma acestui festival, organizatorul a promovat-o pe tânăra oboistă din România, în persoana domnișoarei Petho Krista, pentru a evolua în calitate de prim-oboistă cu Orchestra de Tineret a Ciprului.

Prin acest demers, la numai a doua ediție, grație prestigiului internațional,  Academia de Muzică Brașov și-a atins obiectivul de a promova la cel mai înalt nivel tinerii muzicieni români și patrimoniul cultural românesc.

Colaborarea cu Orchestra de Tineret a Ciprului a fost un adevărat succes, grație evoluției impecabile a domnișoarei Petho Krista în calitate de prim oboist în această orchestră.

Concertul de închidere a Academiei de Muzică Brașov a avut loc la Centrul Cultural Reduta.

Acest concert a fost susținut de cursanții Academiei, cu scopul de a-i impulsiona și a-i determina către o mai bună conștientizare a repertoriului solistic, cameral și orchestral.

Proiectul s-a bucurat de o mediatizare la nivel național și internațional grație: Radio România Muzical, Radio România Cultural, TVR, MixTV, RTT, Observatorul Cultural, Suplimentul de Cultură, Romanian Journal, Deutsche Welle.

Parteneri: Centrul Cultural Reduta, Universitatea Transilvania Brașov, Facultatea de Muzică Brașov, Primăria Orașului Brașov, Deutsche Welle,  Observator Cultural, Hotnews, Radio România Muzical, Radio România Cultural, Radio România Internațional, Romanian Jurnal, Mix TV, RTT,  24 FUN,  Adevărul, Transilvania Expres, Radio Brașov, România Liberă, Liter Net, Hotel Ambient Brașov.