Godri Orban, fagot

Acasă/Artiști - profesori/Godri Orban, fagot
Godri Orban, fagot 2017-04-21T05:34:01+00:00
Godri Orban-fagot

GÖDRI ORBÀN

Prim-fagotist în Orchestra Filarmonicii George Enescu, Bucureşti

Fagotistul Godri Orban este absolvent al Academiei de Muzică “Ciprian Porumbescu” din Bucureşti, avându-l ca profesor de fagot pe Gh. Cuciureanu şi ca îndrumători de studii de muzică de cameră şi orchestră pe profesorii Francisc Laszlo, Radu Chișu şi Aurel Niculescu.

Godri Orban a participat la cursurile de măiestrie din Italia cu renumitul profesor Romano Santi. Deţinător al mai multor premii de interpretare şi distincţii naţionale, acesta este un participant activ în viața muzicală și din anul 2105 a devenit profesor de fagot al
Academiei Musica Kronstadt. Din anul 2010 este profesor asociat al catedrei de fagot, în cadrul Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti.

Godri Orban a susţinut concerte ca solist alături de mai multe orchestre din ţară (Bacău, Constanţa, Sibiu, Iaşi şi Bucureşti), precum şi din străinãtate (Franţa, Italia, Japonia şi SUA). A realizat înregistrări radio şi CD-uri, fiind component al unor formaţii camerale de renume.

Începând cu anul 2016, Gödri Orbàn este invitat profesor îndrumător la cursurile de măiestrie ale Academiei “Musica Kronstadt”.

Din anul 2010 este profesor asociat al catedrei de fagot, în cadrul Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti.